Fűszeres húsgolyók brokkolival....

Tudjátok ilyenkor felénk így tél után, valahogy összemennek a  ruháink.
 Örökös dilemma, hogy mit főzzünk, hogy ne együnk annyi krumplit, tésztát, rizst.
 Ez a recept a múlt héten  jött elém, és el is készítettem.
 Nagyon finom lett, talán annyit változtatok rajta legközelebb, ha ilyet készítek,
 hogy egy kis tejfölt csurgatok majd rá, mielőtt a sajtot ráreszelem. 

Fűszeres húsgolyók brokkolival
Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús
10 dkg cheddar sajt                                      
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyem
1 csipet őrölt kömény
2 közepes fej brokkoli
1 közepes fej karfiol
vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
só, frissen őrölt bors

Elkészítés menete:

Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony
olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal,
reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet,
add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre,

majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból,

és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész,
akkor szedd ki egy tálba.

A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben 
főzd őket 
félpuhára, majd mindet 
tedd egy kivajazott tűzálló tálba.
Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet,
majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van,
 220 fokra előmelegített sütőbe told be nagyjából 20 percre,
 ha szépen megpirultak a zöldségek
és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.

(Forrás:http://www.femina.hu/recept/fuszeres_husgolyok_
brokkolival_recept)





Megjegyzések

  1. Koszonom!! hetvegen en is elkeszitem:) tavasszal szinte mindenkinel gondok vannak a ruhakkal, bar felenk meg tel van:)

    VálaszTörlés
  2. Remélem ízleni fog Nektek is! :-)

    VálaszTörlés
  3. a vege mosoly akart lenni, nem tudom ezt hogy csinaltam:)

    VálaszTörlés
  4. Örülök neki nagyon!:-)
    Amikor készítettem maradt még belőle, lefagyasztottam. Jól jött a héten, mikor nem volt időm főzni. Még így a fagyóból kivéve, felmelegítve is ízlett.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése