Tudjátok ilyenkor felénk így tél után, valahogy összemennek a
ruháink.
Örökös dilemma, hogy mit főzzünk, hogy ne együnk annyi
krumplit, tésztát, rizst.
Ez a recept a múlt héten
jött elém, és el is készítettem.
Nagyon finom lett, talán
annyit változtatok rajta legközelebb, ha ilyet készítek,
hogy egy kis tejfölt csurgatok majd rá, mielőtt a
sajtot ráreszelem.
Fűszeres húsgolyók brokkolival
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
10 dkg cheddar sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyem
1 csipet őrölt kömény
2 közepes fej brokkoli
1 közepes fej karfiol
vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Elkészítés menete:
Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony
olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal,
reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet,
add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre,
majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból,
és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész,
akkor szedd ki egy tálba.
A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben
főzd őket
félpuhára, majd mindet
tedd egy kivajazott tűzálló tálba.
Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet,
majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van,
220 fokra előmelegített sütőbe told be nagyjából 20 percre,
ha szépen megpirultak a zöldségek
és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.
(Forrás:http://www.femina.hu/recept/fuszeres_husgolyok_
brokkolival_recept)
Koszonom!! hetvegen en is elkeszitem:) tavasszal szinte mindenkinel gondok vannak a ruhakkal, bar felenk meg tel van:)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog Nektek is! :-)
VálaszTörlésNagyon fincsi volt, koszi!!L(
Törlésa vege mosoly akart lenni, nem tudom ezt hogy csinaltam:)
VálaszTörlésÖrülök neki nagyon!:-)
VálaszTörlésAmikor készítettem maradt még belőle, lefagyasztottam. Jól jött a héten, mikor nem volt időm főzni. Még így a fagyóból kivéve, felmelegítve is ízlett.