GYERTYAGYÚJTÁS .....

 

GYERTYAGYÚJTÁS HOMONNAY GERGELY EMLÉKÉRE!
Kérünk szépen, oszd meg az eseményt és hívd meg rá a barátaidat is! Várunk Téged is nagyon ezen a csendes, otthoni, de mégis közös gyertyagyújtáson!
Homonnay Gergelyre, kedves barátra, családtagra, ismerősre, harcostársa, íróra, politikai aktivistára, az Erzsi for president oldal szerzőjére és egyben Erzsi leghűségesebb szolgájára emlékezünk szívünk legmélyebb szeretetével.
„Úgy érzem, hogy aki nyomot hagyott bennünk, az nem halt meg. Itt vannak velünk, hiszen alakítottak rajtunk, általuk lettünk azok, akik vagyunk.”
(Homonnay Gergely)
„S ha majd éjjelente kiülök az ablakomba, s felnézek az égre,
nem leszünk majd, csak mi ketten, s beszélhetünk végre!
Mert vigyázol rám, s látsz is engem, ebben szinte biztos vagyok,
s én is látlak téged, mert az egyik csillag sokkal fényesebben ragyog!”
(Soós Judit verse: Erzsi búcsúja, részlet)
ennek a virágnak az a természete, hogy virágozzék
lázadón élettel telve
a természeti erők csapásaival szemben
a színek dala
mely az értő szemnek virít
virít dicsőségesen
magáért
(Alice Walker, Forradalmi Petúniák, 1973)
A szeretet gyertyáival emlékezünk Gergelyre. Kérünk, gyújts meg egy gyertyát, ahol éppen vagy január 22-én, szombaton, déli 12 órakor! Azért ebben az órában, mert Gergely 2022. január 1-jén déli 12 órától már teljesen egyedül volt és egyedül kellett megvívja harcát élet és halál között, amiben alulmaradt és elveszítettük őt. Most mutassuk meg neki, hogy nem hagytuk egyedül, hogy gondolunk rá és hogy a szívünkben és tetteinkben örökre velünk marad! S reméljük, ez az üzenetünk eljut hozzá odaátra, és mosolyt csal az arcára!
Ha van kedved, kérünk, fotózd le a gyertyádat és oszd meg itt az eseményben, hogy lássuk és érezzük, milyen sokak számára volt fontos Gergely személye, munkássága!
Ezt a felhívást az a szervező csapat készítette, ami Gergely közeli barátaiból, munkatársaiból áll, akik a családdal is tartják a kapcsolatot. Ugyanez a csapat később, amikor Gergely földi maradványai már hazaérkeztek, szervez egy nyilvános megemlékezést is Budapesten. Ennek részleteiről később adunk tájékoztatást.
 
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése