A történet igazán mesébe illő. ...

Ezt a kedves kis történetet a barátnőmtől kaptam ma reggel.....


Minden évben visszatér megmentőjéhez a pingvin...
Egy Magellán-pingvin minden évben több mint 8000 kilométert úszik, hogy újra találkozzon egykori megmentőjével, egy brazil halásszal.Egy Magellán-pingvin minden évben több mint 8000 kilométert úszik, hogy újra találkozzon egykori megmentőjével, egy brazil halásszal.



A 71 éves halász, Joao Pereira de Souza 2011-ben egy sziklák közé rekedt, olajban elázott tollazatú kis pingvint talált a tengerparton Rio de Janeiro közelében.
Gondolkodás nélkül hazavitte, szépen megtisztogatta, és hetekig táplálta sok-sok hallal, mire a Dindim névre keresztelt pingvin újra erőre kapott.
Majd eljött a búcsú ideje
A pingvin gondozója visszavitte arra a helyre, ahol találta, hogy szabadon engedje,
és a madár visszatérjen természetes élőhelyére.
Azonban ő nem akart elmenni, és még 11 hónapon át kísérgette megmentőjét, majd egy teljes tollváltás után tényleg útnak indult.

Pár hónappal később hatalmas meglepetésre a pingvin újból megjelent, és amint meglátta a halászt, felismerte, és újra társául szegődött. És ez így megy már öt éve.

A pingvin minden év júniusában megérkezik barátjához, és nyolc hónapot vele tölt,

majd vándorútra megy társaival a párzási időszakban, és Argentína és Chile partjainál tölti az év másik felét.
Hosszú barátság várhat rájuk.
Szakértők szerint ez egy igazán különleges történet, valószínűleg a pingvin családtagjának tekinti a halászt, és ezért olyan ragaszkodó. Egyedül neki engedi, hogy megérintse, senki mással nem barátkozik.

A Magellán-pingvin (Spheniscus magellanicus) nevét a portugál felfedezőről, Fernando Magellánról kapta, aki egyik felfedezőútja során elsőként látta meg 1519-ben a dél-amerikai partoknál őshonos madarat. Bár a történetből nem derül ki, hogy Dindim milyen korú, de hosszú távú barátsággal számolhatnak, hiszen a Magellán-pingvin 25-30 évig is élhet.






További szép napot kívánok Mindenkinek! :-)










Megjegyzések

Megjegyzés küldése