Reggeli gondolatok......



Elvárás halom. Ezek vagyunk! Kinek nagyobb, kinek kisebb halom, de van. Nem álszenteskedem, nekem is van halmom. Nem létezik, olyan ember ki semmit ne várna el az élettől, vagy valaki mástól. Tudatosan vagy tudat alatt. Vizsgáld csak meg magadat. Neked mekkora halmod van? Néz csak a mai napot. Milyen apró és nagyobb elvárásaid voltak attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitottad reggel a szemedet. Elvártad, hogy folyjon a csapból a víz reggel a fogmosáshoz? Elvártad, hogy melegvíz is legyen? Elvártad, hogy időben jöjjön a buszod vagy beinduljon az autód? Elvártad, hogy ne essen vagy, hogy süssön a nap? Elvártad, hogy a kollégáid rád mosolyogjanak, mikor beértél dolgozni? Elvártad, hogy a párod mondjon, írjon bármi kedveset ma neked? Elvártad, hogy legyen facebook? Még sorolhatnám, lenne mit, amit elvárunk és természetesnek gondolunk. Ha pedig azt nem kapjuk meg… jön a hangulatváltozás. A hiány, a csalódottság. Pedig az a nagy helyzet, hogy ezt mi kreáljuk magunknak. Nem a szomszéd, nem a szüleink. Mi magunk!

Ma értetlen, felháborodott arcok sokaságával találkoztam. Majd olyanokkal is kinek mosolyt csalt az arcára a „jelenség”, mit a férjemmel alkottunk hazafelé. Kizökkentett minket is hirtelen és körülöttünk levőket is. Az autónk végig dudált, míg a belvárosból hazaértünk. Elvárások százai bombáztak minket, hogy hallgasson már el. Hallgasson, mert így nem jó. Elvárás! Itt is egy elvárás. A jó, a boldogság valamihez kötve. Majd, ha az meglesz, az abbamarad, akkor jó lesz…

Majd mi átestünk a ponton, mikor már annyira nevettünk, azon hogy a riasztónk elszállt. Ráragasztva sokak arcára a mosolyt. Két őrült, nevető figura egy folyamatosan dudáló autóban.

Mikor észrevesszük, hogy felmerült az elvárás, már is jobb. Amit észreveszünk, azon tudunk változtatni is. Egyre többször figyelmeztetem magam, hogy hahó, ez elvárás Fanny! Ne hagyd, hogy ez befolyásolja a kedved, hangulatod.

Nem várom el, hogy lájkold vagy egyetérts. Nincs elvárás. Csak egyszerűen a kupacom egyre inkább kisebb lesz. Egyre jobban vagyok és egyre könnyebb.

Viszlát elvárásaim.

forrás:Mosolyka - Kerekesszékkel a világ



Vidám szép napot, jó hétvégét kívánok Mindenkinek!






Megjegyzések

  1. Valóban így van... hogy mennyi mindent természetesnek veszünk, hogy van, hogy annak úgy kell lennie... pedig... Na ezeken is érdemes lenn elgondolkodni...

    Neked is további szép estét, és kellemes pihenős, vidám hétvégét! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése