Hőség, süti......

Rendesen befűtöttek nekünk az égiek, nem panaszkodhatunk.....
Még a hét elején Margitka blogjában láttam ezt a Ribizlis diós szelet sütit. Na, én egy hete csak a Ribizlis sütire tudtam gondolni! :-) Szerencsére sikerült ribizlit venni hozzá, így hőség ide vagy oda, én kora délelőtt elkészítettem. Így ebédhez már  ki is hűlt, annyira finom, hogy eldugtam a hűtőben ne hogy kisértésbe essek.

Margitka Neked meg örök hála, ezért a finom  süti receptjéért!!!!



Anyukámnál találtam a virág magokat tavasszal.
Elültettem, de Őt már sajnos nem tudom megkérdezni milyen virágok ezek? 
 Valaki, esetleg ismeri milyen virág díszíti a teraszunkat?



Megjegyzések

  1. Hú, de jól néz ki a süti! Biztos finom is. A nyálelválasztásom beindult :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ízletes, és könnyű elkészíteni! :-)

      Törlés
  2. Rákerestem a receptre, mert ribizli+dió nálam nagyon szép képeket, jzeket idéz elő! Köszönet az ajánlatért, kipróbálom!:-)
    A növénykédet nem ismerem fel, biztos jön más, aki tud Neked segíteni.
    Szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ajánlom, ebben a melegben lehűtve valami csodás! :-)

      Törlés
  3. Örülök, hogy megsütötted a ribizlist! Valóban hidegen sokkal finomabb, sőt másnap még jobban is lehet szeletelni! :-)

    A virágod nevét én sem tudom... De már láttam ilyent. Ha igaz, akkor többféle színű virágja is van! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. estére már szépen kihűlt, úgyhogy már sikerült szépen felszeletelni. :-)

      Törlés
  4. A dio es a ribizli is a gyengem:) fagyasztva tudok csak venni, de gondolom ugy is jo.Okvetlenul ki fogom probalni! Koszi!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos jó fagyasztottal is, próbáld ki, és írd meg hogy sikerült, nálunk most ez nagyon nyerő süti lett.:-)

      Törlés
    2. Ágnes!
      Én télen mindig fagyasztott ribizlivel sütöm ezt a sütit. A fekete ribizlivel könnyebb dolgozni, mert az nem esik úgy össze a fagyasztás után, mint a piros...de a pirossal is sütöttem már, akkor jobb, ha még fagyosan szórod rá a pudingra...úgy könnyebb dolgozni vele! Sok sikert a sütéséhez majd! :-)

      Törlés
  5. talán csodatölcsér a virágod neve, remélem nem mondtam hülyeséget:)

    http://www.botanikaland.hu/botanica/csodatolcser/1.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Orsi ! Biztos, hogy a Csodatölcsér virág lesz!:-)

      Törlés
  6. Nagyon szép tölcséres lesz. Adj neki sok vizet, és hetente tápoldatot (mivel nem szabadföldben van), és meg lesz a jutalmad. Talán 50 cm-re is megnő, tele lesz virággal az aljától kezdve. Nekem sárga virágú van, de ez évben a magot (4-5 mm-es fekete) nem ültettem el. Várom majd a virágos képet is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a jó tanácsokat. Ültettem belőle ki a szabadföldbe is, mert nagyon sűrű volt. Már ott is magukhoz tértek az átültetés után.
      Lesz majd virágos kép is róla. :-)

      Törlés
  7. Én is rákerestem a virágra, valóban csodatölcsér a neve... :-)
    Itt vannak képek is róla:

    https://www.google.com/search?q=csodat%F6lcs%E9r&gws_rd=ssl&tbm=isch

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Margitka!:-) Nagyon kivácsi vagyok rá, hogy milyen színűek lesznek majd!:-)

      Törlés
  8. Nálunk ezt estikének hívják, és igaz szép tölcséres virágai vannak, estére szokott nyílni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Amerika, én is ezt olvastam róla! Örülök a látogatásodnak! :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése