Reggeli gondolatok.......



Emberként élni a legfőbb adomány és a legfőbb erény, amit ismerünk. Törekedj a legteljesebb életre! Óvd, és gyarapítsd a tehetséget!

A halált provokálni, sürgetni, hívni nem szabad, de a haláltól ne félj!

Szeress! Szeress mindenkit és mindent, akit és amit lehet!

Ne csüggedj!

Légy jókedvű és áraszd a jókedvet. Senki nem akadályozhatja, hogy a szomorúság madarai a feje fölött körözzenek, de azt megakadályozhatjuk, hogy fészket rakjanak a fejünkre.

Ha elfáradtál, pihenj, aludj!

Mozogj, sportolj, játssz!

Ha elfognak a hirtelen indulatok, számolj 25-ig! Ha ez nem elég, menj sétálni!

Gondolkozz! Tervezd meg és készítsd elő cselekedeteidet! Vállald döntéseidet! Nem az a fontos, hogy döntéseid között rosszak is lesznek, hanem az, hogy jó célok vezérelnek! Fontolj meg minden tanácsot, de ne felejtsd el: a te cselekedeted a te felelősséged!

Gazdálkodj az idővel, az időben nincs visszaút, és életünk ideje véges. Ha valamit meg kell tenni vagy meg lehet jobbítani, ne késlekedj! Ha sok kérdésben kell dönteni, a kevésbé fontos kérdésekre ne pazarold az időt, maradjon idő a fontos döntések meggondolására!

Légy mértéktartó és nagylelkű! Légy büszke, minden ember fenség! Vállald azt, amit csak te lehetsz. Légy alázatos! Minél jobban tisztelnek, annál alázatosabb legyél! Legyen időd és barátod jó beszélgetésekhez.

Bízzál a szerencsében, de ne sürgesd, ne könyörögj hozzá, ne építsd be számításaidba! Az magától látogat meg! Fogadd magadban örömmel és alázattal!

A te tudásod a te hatalmad! Tanulj könyvekből, más emberektől és saját életedből, igazítsd magadat a tanultakhoz! Ne légy rest bevallani magadnak tévedéseidet. Ha okulsz azokból, többet nyerhetsz bölcsességben, mint veszítenél szégyenben!

Tudásodat oszd meg másokkal, tedd közkinccsé! Titkaidat őrizd! Ne becsüld túl a szavakat, de ne becsüld alá sem azokat! A mértéknek ebben is neked kell lenned!

Gyarapítsd a jót. Minél több jót adsz, annál több lesz belőle neked is.

Legyen hited! Kutasd az égen a vezérlő csillagodat és magadban életed titkát! Legyen jelszavad, amit csak te tudhatsz!

Ha így lesz, megtalálod az utadat, a belső erőt és a boldog nyugalmat!

(Idézetek a Mester szavaiból)








Vidám, szép napot kívánok Mindenkinek!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése