Bió buszmegálló Lechben......
Már mikor megérkeztünk ebbe a szép kis osztrák faluba, rögtön feltűnt ez a buszmegálló. Este mikor vacsorázni mentünk újra szemügyre vettük .....szemben vele, pedig megtaláltuk a vacsorázó helyünket egy olasz Pizzériát.
Elmondhatom, hogy itt ettem eddigi életem legfinomabb fokhagymakrémlevesét.
Itthon a férjem talált rá az alábbi receptre, amit megcsináltam és mondhatom, hogy ugyanolyan finom lett.
Fokhagymakrémleves
hozzávalók / 4 adag
2.5 fej fokhagyma
1 közepes db fehér hagyma
2 közepes db burgonya
2 ek olívaolaj
1 l zöldség alaplé (ha nincs, akkor jó a kockából készült is))
1 teáskanál kakukkfű
3 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
Az apróra kockázott burgonyát kevés -enyhén sós- vízben megfőzzük.
Közben a hagymát felkarikázzuk.
A fokhagymát megtisztítjuk (könnyített verzió, ha a gerezdet a kés lapjával megnyomjuk, így kibújik a "bundájából").
Közben a megfőtt burgonyát leszűrjük.
Dinszteljük meg olívaolajban a hagymát (kis lángon), amikor üvegesedni kezd, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. A fokhagymának meg kell puhulnia úgy, hogy ne legyen barna (folyamatosan kevergetni kell).
Amikor puhának találjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a megfőzött burgonyát és a kakukkfüvet.
Pár gyors keverés után 2 dl levest merünk hozzá, kb. 10 percig főzzük.
Pépesítjük, majd hozzáadjuk a megmaradt levest, sózzuk, borsozzuk, és forrás után elzárjuk.
A tejszínt hozzáöntjük, és készen vagyunk.
A legjobb ízhatást langyos hőmérsékleten érhetjük el.
Én annyit változtattam az elkészítésen,
hogy kihagytam a kakukkfűvet, mert amit ott ettünk abban sem volt.
(Kép a net-ről)
Koszonet a receptert! Ki fogom probalni, nagyon szeretjuk a fokhagymat sutve kulonosen.
VálaszTörlésNekem egy franciahagyma leves receptem van, az voroshagymaval, es az is nagyon finom.
Nagyon szívesen, ha van időd majd írd le légyszíves a fincsi francia hagymaleves receptjét! Köszi előre is!:-)
TörlésA mi fokhagymásleves-receptünk más :), de Ausztria nagy kedvencünk:)
VálaszTörlésÉs természetesen kipróbálom ezt a variánst is.
Én is próbáltam már több receptet, de most nekünk ez a legfinomabb. Megér egy próbát! Ha van kedved majd írd le légyszíves Te hogy készíted el. Köszi előre is.
VálaszTörlésAusztriában annyi sok szépet lehet látni, és ugye közel van az benne a legjobb. Eddig még mindig jól éreztük magunkat ott.:-)