Hólabda....

Nálunk a kókuszos süti most a menő...
A múlt héten kókuszkocka volt,(RECEPTJE ÁGITÓL)
most nem akartam
csak egy gyors bögrés dióst sütni.
De férjem rábeszélt a hólabdára...
Nem volt nehéz!
Nagyon finom lett
Hólabda
Hozzávalók
A tésztához
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
25 dkg finomliszt
4 dkg Rama

A krémhez
5 dl tej
5 evőkanál rétesliszt
30 dkg Rama
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
pár csepp rum, vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10- 15 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra
felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc), majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott
lisztet és az olvasztott, de nem meleg Ramát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal,
nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk.
tepsit (28x36) Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük
A masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal
(180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet.
A többi tejet felforraljuk,
a lisztes keveréket beleöntjük, majd kevergetve sűrűre főzzük.
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát
a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük,
pár csepp rummal ízesítjük.
A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

A piskótakorongot ketté vágjuk közepére
egy kis krémet rakunk,
majd az oldalát,
tetejét megkenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Megjegyzések

  1. Orulok, hogy betetted, mert az Anyu csinalta mindig!! es imadtuk.Most eszembe juttattad, en is elkszitem.Koszonet erte!!:)majd potolom a hagymas leves igeretem is a kozeljovoben!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése